جلسه هم اندیشی بانوان شاغل دانشگاه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی، جلسه هم اندیشی بانوان شاغل دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با حضور بانوان کارمند و هیات علمی و مشاور رییس دانشگاه در امور زنان و خانواده برگزار گردید.
دکتر مریم نیکزاد مشاور رییس دانشگاه در امور زنان و خانواده با عرض خیرمقدم و تشکر و قدردانی از حضور بانوان گفت: یکی از مهم ترین شاخص‌های توسعه اقتصادی هر جامعه‌، توجه به ظرفیت تمام سرمایه‌های اجتماعی آن جامعه است که در این خصوص بانوان یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های اجتماعی می باشند؛ چراکه می‌توان بانوان را ستون خانواده و جامعه شمرد.
وی گفت: امور بانوان و خانواده با هدف تعميق ارزش‌ها و باورهاي ديني و ترغيب جهت حفظ و تحكيم نهاد خانواده، در سياست‌هاي كلي دولت برنامه‌ريزي شد و بوسيله حوزه امور بانوان در وزارتخانه‌ها و دستگاه‌هاي ذيربط، استانداري‌ها و فرمانداري‌ها از طريق دفتر مشاركت امور زنان و خانواده اجرايي و پي‌گيري مي‌شود.
دکتر نیکزاد افزود: ایجاد انگیزه، تأکید بر توانمندی‌های فردی، تشویق بانوان در مشارکت‌های اجتماعی و ساماندهی فعالیت‌های آنان در اولویت این نهاد قرار دارد که برای رسیدن به این اهداف بزرگ؛ برنامه‌ریزی و انسجام نیروها و فعالیت‌ها شرط موفقیت است و امور بانوان و خانواده برای بهبود اموری مانند تحکیم بنیان خانواده، رشد آموزش و پژوهش، کارآفرینی و و ورزش بانوان تلاش می‌کند تا احساس نشاط را در زندگی بانوان ایجاد کند.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی گفت: هرجا که با انسان‌ها سروکار داریم با مسائل اجتماعی روبرو هستیم و باید برنامه‌ریزی‌های لازم از قبل صورت پذیرد. برای تدوین اهداف و برنامه‌ریزی درست، باید اتاق فکر با تعدادی از بانوان برگزار گردد و راهکارهای مناسب نتیجه این جلسات باشد. تمام تلاشمان این است که فعالیت‌های این حوزه را انسجام داده و براساس اولویت‌بندی و ضرورت موضوعات این حوزه عمل نماییم.
از جمله اهداف و برنامه های اين حوزه  که مورد بحث و هم اندیشی قرار گرفته است عبارت اند از:

1. حمایت از بانوان سرپرست خانوار
- در حال حاضر زنان سرپرست خانوار به دلیل نوع سرپرست شدن در چهارگروه فوت همسر، دارای همسر، طلاق و زنان مجرد تقسیم‌بندی می‌شوند. معمولاً کیفیت زندگی زنانی که به علت طلاق، سرپرست خانواده می‌شوند، پایین‌تر از کیفیت زندگی زنانی است که به علت فوت همسر سرپرست خانواده می‌شوند. اکنون باید خدمات روانشناسی و مددکاری اجتماعی به این دسته از بانوان ارائه شود. با تصویب برنامه‌های جدید در حمایت از زنان سرپرست خانوار، وضعیت این زنان، نحوه دریافت خدمات و رسیدگی به آن ها بررسی خواهد گردید.
2. اهمیت پرداختن به موضوع آسیب‌های اجتماعی در موضوع زنان و خانواده
- آسیب‌شناسی‌های لازم را انجام  و سازمان‌های همکار را شناسایی و جلسات مختلفی را در خصوص هم‌افزایی میان‌دستگاهی دهیم. باید برنامه‌ها به‌صورت سازمان‌یافته برنامه‌ریزی گردد و تقسیم کار در حوزه‌های برنامه‌های آموزشی و آسیب شناسی، صورت پذیرد که در این خصوص اصلی‌ترین کار در آموزش‌های بعد و قبل از ازدواج؛ آموزش مهارت‌های زندگی است. درمان فرهنگی، تقویت باورها، ارزش‌ها و هنجارهای اجتماعی می‌تواند راهکار کاهش آسیب‌های اجتماعی باشد. با تمام توان باید در جهت تقویت باورها، ارزش‌ها و هنجارهای اجتماعی و فرهنگی تلاش کنیم و به تعبیر دقیق‌تر از روش درمان فرهنگی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی استفاده گردد.
- استرس‌های موجود نتیجه آسیب‌های اجتماعی است و باید برنامه‌ریزی‌های مناسب را برای سلامت روان افراد، جهت دوری از اضطراب ها؛ تعبیه نمود.
3. انسان برای رسیدن به سعادت نیازمند ایجاد ارتباط با خدا، جامعه و خودش است لذا نیاز است که انسان عزت و کرامت انسانی خود را افزایش دهد. پیوند انسان با خدا در نماز قلبی و درونی است و نماز موجب اثرگذاری برخودمان و فرزندانمان می گردد. از این رو باید در زمینه تقویت باورها و ارزش‌های دینی نیز راه‌کارهایی در نظر گرفت.
4. الگوی رفتاری زنان و دختران بر مبنای شاخص‌های خاصی باید طراحی گردد که در مبحث زن در خانه: ارتباط عاطفی ، الگوی عفاف و پاکدامنی، انتقال ارزش‌ها ، تجمل‌گرایی و غرب‌زدگی، مدیریت روابط، تمکین از همسر، صداقت، قناعت، گذشت و ظرافت‌ها‌ی زنانه و در مبحث زن در ادارات: حفظ حریم عفاف، پوشش و ظاهر مناسب، نظم و انضباط اداری، پایبندی به فرایض، تخصص کاری، کمرنگ نشدن نقش مادری و همسری، برخورد مناسب در ارتباط با ارباب رجوع و اخلاق حرفه‌ای به عنوان شاخص باید در کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی مطرح گردد.
5. بحث سلامت خانواده در بعد جسمی و روحی می‌تواند تضمین کننده خانواه و جامعه سالم باشد. مسائل بهداشتی زنان باید در اولویت قرار گیرد و باید امکانات و حمایت‌های لازم را برای این موضوع جذب نمود.
6. امروزه تولید و مصرف لباس صرفاً در محدوده رفع نیاز اولیه و طبیعی انسان‌ها نیست؛ بلکه به‌عنوان یک دانش وسیع و مبتنی بر تأمین نیازها و خصوصیات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی جوامع موردتوجه است. باید شخصیت و هویت این قشر در جامعه نیز حفظ شود.
7. در برخی از خانواده‌ها با وجود اینکه ورود تکنولوژی، آسایش و راحتی به وجود آورده است، اما چون مهارت‌های مرتبط را نمی‌دانند، آرامش وجود ندارد. با دیدن آمار طلاق و کاهش ازدواج باید از خودمان سوال کنیم در خانواده ها ارتباط عاطفی برقرار شده است؟ آیا خانواده ها گفتمان داخلی دارند؟ و آیا ارتباط همسران با یکدیگر صمیمی است؟  امروز خانواده‌ها باید به فکر مهارت‌آموزی به فرزندان خود باشند. از این رو یکی دیگر از اهداف امور بانوان و خانواده برگزاری کلاس‌های مهارت‌آموزی در این زمینه است.
8. شادکامی باعث افزایش بهره‌وری و ایجاد انسجام و ارتباط اجتماعی بهتر می‌شود. با وجود انسان های شاداب و بانشاط، اجتماع شاداب‌تر و جامعه‌ی مولدتری خواهیم داشت. لذا برگزاری جشنواره‌ها، مسابقات ورزشی و برگزاری اردوها برای این قشر از دانشگاه، می‌تواند سبب افزایش سطح شادابی و قطعاً بهبود عملکرد آن ها گردد.

تاریخ ارسال : 9:24:9 1395/10/27 اشتراک گذاری:  Cloob   Buzz   digg   newsvine   furl   Google   Yahoo!   smarking   segnalo

مشاور امور رفاهی رییس و دبیر شورای رفاهی دانشگاه منصوب شد
 ارتقای مرتبه علمی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک
 ارتقای مرتبه علمی عضو هیأت علمی دانشکده علوم پایه